Paleisrun

Op vrijdag 15 september 2017 werd in het Antwerpse justitiepaleis de 1e Paleisrun georganiseerd. Een sponsorloop voordele van Kom op Tegen Kanker.

De rechtbank van koophandel, het parket, de vredegerechten en politierechtbank, de arbeidsrechtbank en auditoraat, het hof van beroep, de rechtbank van eerste aanleg, de Justitiehuizen van Antwerpen en Mechelen en de balie/Conferentie vormden elk een ploeg. Rechters, parketmagistraten, advocaten, medewerkers en griffiers hingen hun smetteloze toga’s en nette pakken enkele uren aan de haak om in een meer sportieve outfit rond het justitiepaleis te rennen.

De sponsorloop ging om 15 uur van start. Het parcours startte in de wandelzaal en leidde dan langs de tuin aan de achterkant naar de zij- en voorkant van het paleis. Vervolgens ging het opnieuw langs de tuin naar de achterkant van het paleis om weer te eindigen in de wandelzaal. Goed voor een afstand van ongeveer achthonderd meter.
De lopers namen minstens één rondje voor hun rekening en wisselden elkaar af door een estafettestok door te geven. Om 20 uur weerklonk het eindsignaal hetgeen volgende uitslag gaf:

Prijs “meeste rondes” :
1. Parket (134 rondes)
2. Balie-Conferentie (125 rondes)
3. Hof van beroep (124 rondes)
4. REA (120 rondes)

Ludiekste loper/supporter/wisselstok : Parket

1e Prijs “meeste opbrengst” :
1. REA
2. PARKET
3. Arbeidsrechtbank-arbeidsauditoraat.
4. Justitiehuis Antwerpen

totale opbrengst 11.217 EUR

Advocatennet maakte hiervan een sfeerreportage dewelke u hier kan bekijken.