3e Paleisrun

Na eerdere successen zal het volgende werkjaar opnieuw worden ingezet met de paleisrun!

 


Doel? 

We kennen allen, professioneel en privé, mensen die aan kanker lijden, zij verdienen onze solidariteit.

daarom willen we als rechtbank op een andere manier samen zijn met de eigen entiteit én geld verzamelen voor kom op tegen kanker. Betrachting is de opbrengst van de vorige edities te overstijgen.

Wanneer?

Vrijdag 20 september, 2019, tussen 15u en 20u

Waar?

Het Vlinderpaleis vanzelfsprekend, binnen en buiten

Parcours?

We lopen rondjes van +/- 800m, dus haalbaar voor iedereen. We vertrekken in de wandelzaal, vervolgens links uitzonderlijk door de tuin om vooraan het gebouw uit te komen, onder de trap door, vervolgens de tuin terug in om via de achterkant de wandelzaal opnieuw te bereiken.

Ploegen?

De ploegen worden gevormd door de respectieve entiteiten (arbeidsrechtbank, koophandel, eerste aanleg, vredegerechten, politierechtbank, parket, auditoraat, balie/conferentie). Ook het politie- en veiligheidskorps van het paleis wordt uitgenodigd, evenals het Hof/Arbeidshof, het justitiehuis en het Parket-generaal.

Deze entiteiten kunnen als één ploeg deelnemen, dan wel zich opsplitsen, of samen deelnemen. Ze kunnen hun afdelingen hierin betrekken, of bepaalde opsplitsingen maken. Het maximaal aantal toegelaten ploegen is evenwel 15, we streven naar 10. Het is dus niet de bedoeling dat bij voorbeeld een tiental vrienden een ploeg vormen, maar wel een entiteit, een deel ervan of samengevoegde entiteiten.

Een ploeg bestaat uit lopers, die minimaal één maar mogelijk meer rondjes op zich nemen, maar telt verder natuurlijk ook supporters en enkele mensen die op bepaalde uren algemene taken op zich willen nemen (bijv op het parcours aan de doorgangen).

Een ploeg kan de 5 uren opdelen in blokken van bijv. een uur waarin bepaalde delen van de entiteit de rondjes op zich nemen.

Wedstrijd?

Er zit een dubbele wedstrijd in het evenement.

Enerzijds wordt het aantal rondjes dat elke ploeg loopt geteld en wint de ploeg die het meeste rondjes heeft gelopen gedurende deze vijf uur.

NB Een ploeg mag steeds twee lopers in koers hebben (we moeten het parcours nog testen, maar ramen een 12 à 15tal rondjes voor twee lopers per uur)

Anderzijds wint de ploeg die het meeste geld heeft weten te verzamelen als sponsoring voor de rondjes gelopen door de mensen van hun team. Het minimum dat van elk team wordt gevraagd is twee euro per rondje, meer mag vanzelfsprekend, op welke manier dit ook wordt verzameld (bijv de lopers kunnen dit betalen per rondje, de collega’s kunnen de lopers sponsoren, of wat ook).

Voor wie?

Voor mensen die graag lopen natuurlijk, en die voor één keer door onze mooie tuin willen lopen. Maar tegelijk zeker ook voor mensen die niet of niet veel lopen en eens een rondje willen genieten. Daarnaast verwachten we natuurlijk ook supporters en proberen we het gezellig te maken door te zorgen voor drank en eten, wat dan weer ten goede komt van onze inbreng voor de 1000 km voor KOTK. In principe is dit een interne activiteit, maar supporters uit de dichte familie zijn welkom.